вівторок, 29 вересня 2020 р.

Особливості організації виховної роботи в ЗП(ПТ)О

     Виховна робота є однією з важливих ланок освітнього процесу закладів професійної (професійно-технічної) освіти. А тому не можна окремо виділити навчання, а окремо - виховання. Обидва ці процеси поєднуються і доповнюють один одного. Виховна робота вимагає творчості викладач, терпіння, великого життєвого досвіду і мудрості, безмежної любові і поваги до учнів.

Виховання – це творчість, це найвища коштовність, про яку повинні дбати і батьки, і педагоги. Сьогодні на ЗП(ПТ)О покладена велика відповідальність: формування і розвиток високоінтелектуальної, свідомої особистості з громадською позицією. Тому Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області проведено засідання секції заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему «Особливості організації виховної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти в 2020/2021 н.р.» (онлайн). У засіданні взяли участь представники відділу профорієнтації Хмельницького обласного центру зайнятості.

В рамках засідання розглянуто питання:

-         особливості організації виховної роботи в ЗП(ПТ)О у 2020/2021 навчальному році;

-         співпраця служби зайнятості та ЗП(ПТ)О задля ефективної профорієнтації учнівської молоді;

-         основні напрями роботи фахових секцій класних керівників ЗП(ПТ)О у 2020/2021 н.р.


Участь у засіданні взяли заступники директорів з навчально-виховної роботи 23 ЗП(ПТ)О області. Матеріали засідання узагальнено та розміщено на Іноформаційному порталі «Профтехосвіта Хмельниччини» та блозі лабораторії виховної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар